10 plante eficiente pentru a digera mai bine

Arsuri la stomac, balonari, un tranzit intestinal mai lenes, atunci cand esti in cautare de solutii naturale, chiar ai de unde alege. Solutia cea mai buna- plantele.

Ulmul rosu, Ulmus Rubra, pentru reflux. In uz intern, pudra obtinuta din scoarta de la ulmul rosu se foloseste in mod traditional pentru a trata ulceratiile si inflamatiile tubului digestiv. Dar poate regla in acelasi timp si tranzitul.

Cicoarea, pentru a restabili tranzitul. Aceste fibre solubile prebiotice, sunt cele care pot ameliora confortul digestiv si pot favoriza echilibrul tranzitului intestinal. In acelasi timp, pot mari numarul de bacterii benefice si le pot diminua pe cele nocive.

Menta piperita, busuiocul si rozmarinul. Asocierea lor este una traditionala si recomandata pentru a lupta contra spasmelor digestive, pentru a facilita munca ficatului si a accelera digestia.

Anghinarea. Anghinarea, frunzele sale in special, sunt foarte bune pentru a trata simptomele dispepsiei. Este folosita inca din Antichitate pentru a facilita digestia, avand virtuti digestive, carminative, antiemetice si hepatoprotectoare.

Ridichea neagra. Este folosita in mod traditional in domeniul fitoterapiei pentru a curata si tonifia ficatul, dar si pentru a lupta contra numeroaselor probleme digestive.

Mararul. Proprietatile sale digestive si antispasmodice sunt cunoscute inca din Antichitate. Mararul te ajuta sa lupti mai ales contra problemelor legate de digestie, contra mirosului neplacut al gurii, dar stimuleaza in acelasi timp si secretia biliara.

Feniculul, pentru a trata balonarile. Datorita proprietatilor sale stimulante si carminative, feniculul poate ameliora functionarea stomacului si reduce flatulentele. Te ajuta in acelasi timp sa lupti contra spasmelor si reduce problemele digestive. Limiteaza formarea de gaze intestinale si te ajuta si in cazul in care suferi de aerofagie.

Carbunele vegetal este si el foarte bun contra indigestiilor. Se poate folosi mai ales dupa o masa mai copioasa.

Ciulinul este o planta populara pentru proprietatile sale digestive, anti-inflamatorii, dar si pentru actiunea sa protectoare asupra ficatului. Semintele de ciulin sunt foarte eficiente pentru a trata simptomele de dispepsie si problemele hepatice de origine hepatica sau biliara.

Lemnul dulce este si el foarte bun pentru digestie. Te ajuta sa tratezi atat problemele legate de digestie, cat si arsurile la stomac.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?