9 plaje unice în lume

De la o plaja care se poate lauda ca are un nisip mov, pana la un fenomen care straluceste in intuneric, descopera citind acest articol care sunt cele mai magnifice plaje din lume care au caracteristici cu adevarat unice si neobisnuite.

Singing Beach, Massachusetts, Statele Unite. La mai putin de 2 km fata de Manchester-by-the-Sea, in Comitatul Essex, se afla o plaja care scoate sunete, ca un scartait, atunci cand te plimbi pe ea. Motivul stiintific exact al acestui fenomen nu se stie inca, dar se crede ca acest sunet este provocat de frecarea firicelelor de nisip cu pietricelele de pe plaja.

Shell Beach, Asutralia. Aflata in regiunea Shark Bay, in partea de vest a Australiei, aceasta plaja are un strat profund de 7-10 metri adancime cu scoici care se intinde peste 70 de km. Din cauza nivelului destul de ridicat al sarii de aici, este plin de scoici pe plaja, predatorii lor naturali neputand sa supravietuiasca conditiilor de aici.

Tunnel Beach, Noua Zeelanda. Aflata in partea de sud a periferiei St. Clair din Dunedin, Tunnel Beach este populara pentru falezele sale « sculptate » de mare, pentru boltele sale si grotele sale ce au drept fundal Oceanul Pacific. Plaja are un nume ce provine de la un pasaj sculptat cu mana in anii 1870, ce dadea acces la o plaja izolata aflata la baza une faleze.

Glass Beach, Hawaii, Statele Unite. Nisipul de pe Glass Beach, Kuai, este plin de mii si mii de pietricele minuscule din sticla de mare care au esuat pe mal. Pietricelele in nuante de maro, de albastru sau transparente, provin de la vechi sticle, fiole, parbrize si ferestre.

Hidden Beach, Mexic. Aceasta superba plaja din Insulele Marietas din largul Puerto Valarta de pe coasta de vest a Mexicului a fost folosita in anul 1990 de catre guvern pentru a face unele experimente militare. Aici s-au creat astfel gauri enorme din cauza bombelor.

Pffeifer Beach, California. Aflata in Big Sur, aceasta plaja este o atractie foarte populara din cauza nuantei sale de mov. Grenatul de mangan care se afla pe colinele din jur s-a erodat odata cu timpul si a ajuns la plaja, conferindu-i nuanta sa de mov, care este mai vie dupa furtuni.

Punalu’u Beach, Hawaii, Statele Unite. Aceasta plaja are nisip negru, creat atunci cand lava care curgea in ocean s-a racit foarte repede intrand in contact cu apa rece. Magma racita a continut bazalt, depus pe malul sau timp de secole de catre valurile sale, creand astel o plaja cu nisip negru.

Plaja bioluminiscenta din Maldive. Aceasta plaja de la Mudhdoo Island este populara daotrita faptului ca straluceste pe timp de noapte. Are aspectul unui loc SF sau de basm, bioluminiscenta fiind un adevarat spectacol atunci cand milioane de planctoane se aduna aproape de malul apei pentru a crea un fenomen luminos magic.

Ramla Bay Beach, Malta. Aflata pe Insula Gozo, aceasta plaja este celebra pentru nisipul sau in nuante de portocaliu. Numele maltez al acestei plaje se traduce cu « plaja cu nisip rosu », datorita culorii sale particulare cauzata de prezenta unui nivel ridicat de fier aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?