Alimentele care sunt toxice pentru piele

Sanatatea pielii tale se regaseste in farfurie. Vrei sa incerci sa ai mai mare grija de pielea ta? In acest caz, ar trebui sa ai mai mare grija la alimentele pe care le consumi inainte de a apela la anumite tratamente sofisticate.

Vei fi cu siguranta suprinsa cand vei afla care sunt alimentele toxice pentru pielea ta. Efectele nocive ale fumatului sau ale alcoolului pentru piele sunt bine cunoscute de toate. Dar vei afla in acest aticol care sunt celelalte alimente de care nici nu ai habar ca sunt toxice pentru piele.

Rondelele de orez. Rondelele de orez expandat pot sa favorizeze aparitia ridurilor. Consumul lor in exces poate sa duca la luarea in greutate, la rezistenta la insulina si la imbatranirea prematura a pielii. In plus, nici macar nu au valoare nutritiva. Rondelele de orez nu numai ca agreseaza pancreasul, ci pot sa favorizeze si aparitia acneii.

Sushi. Sushi este un preparat foarte popular care este din ce in ce mai consumat. Dar stiai ca deliciosul sushi poate duce la imbatranire prematura si la acnee? Nivelul sau rididcat de sare este mai intai de toate nociv pentru sanatate, poate dezhidrata si poate face ca tenul sa devina mai tern.

Produsele lactate. Produsele lactate consumate in exces nu sunt deloc bune pentru sanatatea pielii. O veste destul de dura pentru toti fanii branza. Acizii grasi pe care ii contin sunt cei care pot favoriza aparitia cosurilor, dar si a eczemei. Iar atunci cand vrei sa ai un aport suficient de vitamina D poti miza pe alternativele vegetale precum laptele de soia, de orez sau de migdale.

Cerealele pentru micul dejun. Nu sunt chiar atat de inocente atunci cand vine vorba despre sanatate. Nu contin ingrediente naturale si pot favoriza mancarimi, alergii si acnee.

Zaharul. Zaharul cu o asimilare rapida mareste indicele glicemic, care favorizeaza productia de sebum. Sebumul este cel care poate favoriza pielea mai grasa si acneea.

Cafeaua. Cafeina este un veritabil pericol pentru ten. Deoarece poate combate somnul, nu se mai reinnoiesc celulele dermice iar piele devine terna, uscata si sensibila. In plus, esti mai expusa la iritatii, la mancarimi si cosuri.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?