Apa de mare – 4 beneficii majore asupra organismului

Beneficiile apei de mare asupra organismului sunt cunoscute inca din Antichitate, de pe vremea egiptenilor si a grecilor.

Sezonul propice balacelii si concediilor la mare a inceput de ceva vreme. Foarte bogata in oligoelemente, in saruri minerale si in vitamine, apa de mare aduce corpului lucrurile de care are nevoie. Iata in patru puncte efectele sale concrete asupra corpului.

Apa ne revitalizeaza. Apa de mare este foarte bogata in ioni negativi – care sunt purtatori de incarcatura electrica, de potasiu, de sodiu si de calciu printre altele care penetreza prin piele si care se difuzeaza mai apoi prin organism. Au o actiune benefica asupra intaririi oaselor, asupra regenerarii musculare si asupra eliminarii toxinelor. In maniera generala, apa de mare este cea care poate reinnoi in mod natural, toate celulele corpului.

Apa de mare poate infrumuseta pielea. Sarea continuta de apa de mare poate exfolia pielea. Poate inlatura deci celuele moarte si poate revitaliza epiderma, pentru a obtine o piele mai neteda si mai catifelata. In plus, corpul se poate drena in apa sarata, un lucru ce poate stimula circulatia limfatica si cea sanguina si permite lupta contra retentiei de apa. Aceasta stimulare duce la un corp mai ferm si permite eliminarea celulitei. In talasoterapie, apa de mare filtrata are doar efecte pozitive asupra unor maladii precum acneea, psoriazisul, herpesul sau acneea.

Apa de mare permite buna difuzare a hormonilor. Acest lucru se datoreaza in principal iodului pe care il contine. Acest compus este calificat drept « un carburant » pentru organism, pentru tiroida mai ales, care secreta hormoni in corp si care distribuie energie. Disfunctiile acestei glande pot duce la probleme precum stresul, luare in greutate, insomnii sau depresie. Iodul contribuie deci la bunul echilibru al difuzarii de hormoni si la o buna repartizare a energiei.

Apa de mare te linisteste. Este cel mai rapid sau mai imediat beneficiu al apei de mare. Alunga tensiunea si calmeaza in mod eficient organismul. Oligoementele sunt o formula anti-stres garantata. Apa de mare este profund relaxanta si ideala deci pentru cele mai stresate persoane. Este foarte eficienta si in caz de afectiuni nazale.

Pe langa toate acestea, apa te va ajuta sa ai un sistem imunitar mai puternic. Sarurile minerale si oligoelementele continute de apa de mare au un rol foarte important in metabolismul celular. Contribuie de asemenea la redarea echilibrului corpului si la o stare de bine.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?