Ce antivirus să aleg în 2021?

Chiar daca un antivirus este livrat acum din oficiu impreuna cu sistemele Windows, exista numeroase alternative care propun mai multe functionalitati. Ce antivirus sa alegi si cat este acesta de eficient?

Exista cel mai bun antivirus?
Rolul antivirusului in ziua de azi nu se mai limiteaza la detectarea virusilor. Pe masura trecerii timpului un antivirus evolueaza si este dotat cu din ce in ce mai multe functionalitati adaptate Internetului si utilizarilor din ziua de azi, incercand in egala masura sa tina pasul cu amenintarile din mediul online pentru a proteja cat mai bine utilizatorul si sistemul folosit de acesta. Iata clasamentul celor mai buni antivirusi in 2019:

– Bitdefender ;
– F-secure ;
– Trend Micro ;
– Avira ;
– Avast ;

Am putea reduce acest subiect la aceasta lista dar ar fi ciudat sa facem acest lucru fara vreo explicatie, nu-i asa? In realitate, nu exista cel mai bun antivirus ci un antivirus mai mult sau mai putin adaptat fiecarui utilizator in parte. Unii se multumesc cu cel livrat de Windows in timp ce altii prefera ceva mai avansat.

Drept urmare, este dificil sa spunem ca un antivirus este mai bun decat altul. Doar utilizatorul va putea face un veritabil triaj intre functionalitatile propuse, el isi cunoaste preferintele in materie de interfata. De aceea, este bine sa testeze gratuit timp de 30 de zile un antivirus pentru a determina daca i se potriveste.

Bitdefender este pe primul loc in topul preferintelor utilizatorilor. Este capabil sa blocheze amenintarile in proportie de 100%. Este posibil sa il testezi gratuit downloadand versiunea de evaluare. F-secure este cam la egalitate in ceea ce priveste eficienta cu Bitdefender si ofera posibilitatea de a fi testat timp de o luna. Trend Micro reuseste si el sa blocheze amenintarile in proportie de 100%. Ofera o protectie eficienta cu alte cuvinte. Avira este cunoscut in special pentru versiunea sa gratuita si pentru logo-ul sau in forma de umbrela. Avast este un alt antivirus cunoscut in randul utilizatorilor, exista si versiune platitoare chiar daca preferata multora este versiunea gratuita.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?