Cum distingi un telefon original de unul fake

Inainte de achizitionarea unui telefon mobil smart, fie nou sau la mana a doua, cumparatorii ar trebui sa puna pret pe mai multe caracteristici, nu numai pe valoarea acestuia.

Desigur, bugetul alocat achizitionarii telefonului este foarte important si in niciun caz nu este bine ca oamenii sa se intinda mai mult decat pot si sa tinteasca spre telefoane foarte scumpe, de ultima generatie. Insa nici sa se multumeasca cu putin nu este bine.

A nu avea puterea financiara sa achizitionese un iPhone de ultima generatie nu trebuie sa impinga cumparatorul sa achizitioneze un fake numai de dragul de a avea o imitatie ieftina in speranta ca cei din jur nu isi vor da seama. Chiar daca nu isi vor da seama, utilizatorul va experimenta multe probleme cu telefonul mobil achizitionat.

Care sunt cele mai importante indicii care denota faptul ca un telefon mobil nu este original? in ultimii ani, sunt doua branduri foarte importante pe piata telefoanelor mobile, si anume Apple si Samsung care detin un fel de monopol in acest sens.

Mai sunt si alte branduri de renume care au telefoane smart populare si foarte bune, precum Sony sau HTC, insa si aceste branduri pot fi `clonate`. O data cu obtinerea popularitatii, telefoanele mobile incep sa fie falsificate pentru ca si cei ce nu isi pot permite un original sa se laude cu un astfel de produs.

Fie ca functioneaza cu sistemul de operare Android sau iOS, semnele unui telefon fake sunt clare. Un Android insa este mai greu de distins daca este fals sau real, insa nu imposibil!

Asadar, indiciile ca un telefon este conttrafacut incep cu verificarea fizica a acestuia, materialele din care este fabricat un fake sunt ieftine, contrafacute, ecranele sunt proaste, au luminozitate scazuta, iar logo-ul de pe telefon este de slaba calitate, poate fi chiar razuit cu unghia, in vreme ce un telefon original are un logo foarte bine pus la punct si este realizat din materiale foarte bune.

Totodata, se recomanda verificarea performantei telefonului, de la fotografiile facute cu camera foto, meniul de aplicatii pana la restartarea telefonului care, daca este fals va dura pana la cateva minute sa se deschida.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *