Cum poți lupta contra epuizării mentale?

Inca o data, in aceasta dimineata, a sunat alarma si tu ai impresia ca nu te-a odihnit deloc, chiar deloc? Te simti extrem de obosita chiar daca ai dormit 8 ore? Este o situatie care se repeta de ceva vreme?

Mai mule persoane vor arata cu degetul inspre activitatea de la locul de munca sau pe o alta activitate intelectuala care iti ocupa tot timpul. Deci cum ar fi daca nu ar fi vorba despre o simpla stare de oboseala?

Iata care sunt semnele care sa te faca sa te gandesti ca ai de-a face cu o epuizare mentala:
– esti cu capul in nori uneori sau te blochezi. Esti atat de absorbita de atingerea obiectivelor tale, incat doar la acestea te gandesti. Iar atunci cand ceva neprevazut apare, nu esti pregatita pentru asta. Nu mai reusesti sa avansezi, te blochezi si nu mai stii cum sa faci fata neprevazutului.
– ti-ai pierdut motivatia. In fiecare zi, te trezesti pentru a ajunge la locul de munca pentru a-ti atinge obiectivele si ai reusit sa mentii un anumit ritm de munca pana la un anumit moment dat. Incetul cu incetul insa se diminueaza. Nu mai simti aceeasi pasiune, acelasi entuziasm deci clar esti epuizata din punct de vedere mental.
– esti ingrijorata si mereu iritata de ceva vreme incoace. In plus, te simti acaparata de tot ce se intampla in jur.

Trebuie sa faci mai multe pauze. Daca te afli intr-una din situatiile amintite mai sus, in acest caz, ar fi cazul sa te gandesti sa te ingrijesti si sa iti aerisesti spiritul, pornind in noi descoperiri sau noi experiente care iti vor dezvolta latura creativa.

In plus, o buna igiena de viata este cea care te va ajuta sa iti refaci plinul de energie. Ai nevoie si de o alimentatie echilibrata. Este important sa nu sari peste mese deoarece acestea aduc corpului toata energia de care are acesta nevoie. Legumele verzi sunt cele mai importante contra oboselii.

Bea destula apa si fa miscare. Corpul are nevoie de hidratare. Iar sportul iti va oxigena creierul si corpul. Dar mai trebuie si sa inveti sa te relaxezi sau sa dormi. Iar meditatia te poate ajuta sa te eliberezi de stres si de anxietate.

Un comentariu la „Cum poți lupta contra epuizării mentale?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?