De ce să îți petreci vacanța în România. Câteva motive

Vacanta in Romania? Ce idee buna! Motivele pentru care ar trebui sa iti petreci vacanta in Romania sunt numeroase. Chiar daca Romania este inca o tara necunoscuta pentru multi asta nu inseamna ca nu este o destinatie surprinzatoare si care corespunde nevoilor si cerintelor unui numar mare de turisti.

O varietate de peisaje si experiente. In urma modernizarii spatiilor de cazare si dezvoltarii infrastructurilor, litoralul romanesc a inceput sa fie cautat din nou de turistii romani. In plus, litoralul romanesc este inclus de trei ani in catalogul operatorilor straini. Mamaia este cea mai cautata si mai populara statiune de pe litoral. Sezonul turistic pe litoralul romanesc incepe in aprilie si se prelungeste uneori pana la inceputul lunii octombrie.

Delta Dunarii, un ecosistem unic in Europa. Situata in partea de est a Romaniei, Delta Dunarii este una din cele mai umede zone de pe glob. Paradisul pasarilor, Delta Dunarii adaposteste 330 de specii de pasari si 42 de specii de peste de apa dulce, acopera in jur de 1560 de kilometri patrati. Daca iti plac pasarile, pestii si plimbarile cu ambarcatiunile dar si locuintele lacustre atunci Delta Dunarii este destinatia ideala pentru tine. Din 1970 Delta Dunarii face parte din rezervele biosferei fiind inscrisa in patrimoniul UNESCO.

Statiunile de ski din Romania. Iarna, statiunile montane devin mai active, mai ales daca dispun de piste pentru schiat. Este cazul a peste 40 de astfel de statiuni, chiar daca inca putine sunt cele dotate cu instalatii de iluminat sau tun de zapada. Cele mai frecventate sunt Poiana, in apropiere de Brasov si cele situate in valea Prahovei: Sinaia, Busteni, Azuga sau Predeal.

Relaxare in statiunile termale. Acest sector este unul din ce in ce mai important si in Romania. Ape minerale si termale, namol cu virtuti terapeutice, marea si factorii sai naturali, exista o multime de argumente in favoarea turismului balnear roman. Tratamentele balneare cunosc de altfel la noi o adevarata traditie.

Romania se numara printre primele tari din lume care s-au dotat cu o societate stiintifica de studii balneare si climatice, creata la inceputul secolului 20. Exista actualmente in Romania in jur de 160 de statiuni balneare din care 40 de interes national. Este vorba de Baile Herculane, Felix, Calimanesti-Caciulata, Covasna si Sovata, Saturn si Mangalia.

Bogat patrimoniul religios si manastiri ortodoxe romanesti. Un numar mare de manasttiri ortodoxe figureaza pe itinerariile turistice romanesti. Manastirile Voronet, Sucevita, Moldovita, reprezinta marile atractii din zona Bucovina. Picturile murale ale acestor manastiri sunt vechi de 4 secole si au fost comparate cu cele din Bazilica Sf. Marc din Venetia sau cu ale catedralei Orvieto din Italia. Si manastirile Dragomirna si Putna sunt la fel de impresionante, ultima fiind si necropola lui Stefan cel Mare, regele Moldovei (1457-1504).

Autenticitate si turism rural in Maramures. Regiunea Maramures este renumita datorita frumusetilor sale naturale si bogatiei etno folclorice dar si ospitalitatii localnicilor. O veritabila civilizatie a lemnului s-a dezvoltat aici de-a lungul anilor. In Maramures totul se confectioneaza cu mana, de la costumele traditionale pana la covoare. Sa nu uitam de impresionantul cimitir de la Sapanta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?