Despre Facebook

Pentru cei care încă nu ştiu, Facebook este la ora actuală una dintre cele mai mari reţele de socializare de pe Internet. Utilizatorii care au o conexiune la internet se pot înregistra pe Facebook şi pot începe să socializeze cu prietenii.

Totul a început în anul 2004, atunci când Mark Zuckerberg, unul dintre fondatori, a decis că este timpul să scrie cod pentru un website. Iniţial la acest site nu aveau acces decât studenţii de la Harvard, însă odată cu ajutorul oferit de câţiva colegi ai lui Mark, Facebook s-a extins şi la Universităţile Stanford, Columbia şi Yale.

Prin 2005 a fost cumpărat domeniul web www.facebook.com pentru suma de doar 200.000$, iar începând cu 26 septembrie 2006, Facebook şi-a deschis porţile pentru toţi utilizatorii care au împlinit 13 ani şi au o adresă de e-mail validă. În urmă cu aproximativ un an, fondatorii Facebook au anunţat înfiinţarea unui sediu internaţional în oraşul Dublin din Irlanda.

Totuşi popularitatea de care se bucură Facebook nu este împărtăşită de anumite ţări arabe care au interzis accesul la site. În plus Facebook s-a confruntat de-a lungul timpului cu probleme de natură tehnică şi cu câteva procese Astfel, în anul 2008, site-ul nu a putut fi accesat de membrii localizaţi în diferite ţări de pe glob.

În luna septembrie a acestui an au fost probleme majore la încărcarea paginilor atunci când membrii doreau să intre în conturile lor.

Eu zic că se pot trece cu vederea toate aceste probleme având în vedere că toate reţelele de socializare au întâmpinat dificultăţi la un moment dat. Au fost intentate şi câteva procese de către foşti colegi ai lui Mark care susţin că acesta a furat din codurile lor sursă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *