DSLR-urile o să dispară?

Nu sunt foarte pasionat de fotografie, de fapt nu am fost, dar acum câteva luni am vrut să mă relaxez puțin și să învăț câte ceva dintr-un domeniu nou pentru mine așa că m-am hotărât să încerc să învăț câteva chestii despre fotografiere și bineînțeles că primul pas pe care-l puteam face era să-mi iau un aparat foto decent cu ajutorul căruia să-mi exersez și dezvolt talentul.

În prima fază am intrat pe cateva forumuri de fotografi pentru a învăța una alta despre ce criterii să folosesc pentru alegerea unui aparat foto potrivit. Eu aveam deja în minte faptul că trebuie să-mi cumpăr un DSLR fiindcă în mintea mea acel tip de aparate reprezentau miezul tehnologiei în domeniul ăsta și, deci, asta-mi trebuia și mie. Am fost uimit însă să citesc pe acel forum că DSLR-urile sunt tot mai puțin folosite, luând avans foarte mare aparatele mai micuțe, fiindcă-s tot mai bune și mai ușor de folosit și transportat oriunde ai merge.

După ce am analizat puțin am văzut că tipii de acolo chiar aveau dreptate. Cine vrea să care cu el în vacanță ditamai aparatul, obiective, lentile și tot tacâmul în loc să aibă ceva micuț care să facă poze la fel de bine. Ba mai mult, am citit și despre câteva telefoane de ultimă generație a căror cameră se ridică la standardele unui DSLR ieftin, de începători, cam ce mi-ar fi trebuit mie.

Concluzia la care am ajuns după ce am cercetat câteva zile diverse forumuri și site-uri de specialitate e că DSLR-urile s-ar putea să dispară în viitorul apropiat fiindcă lumea are nevoie de lucruri cât mai ușor de folosit și știm cu toții că acesta nu e punctul forte al DSLR-urile, având nevoie de câteva cunoștințe în materie de fotografie pentru a realiza ceva de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *