Maroc – top 5 orașe de vizitat

Culori, cultura, savori, parfumuri… Maroc a devenit de ceva vreme incoace o veritabila destinatie must – see. Iata deci care sunt orasele marocane pe unde ar trebui sa ajungi.

Marrakech. Este o destinatie “must see” din Maroc. Supranumita si Perla Sudului, orasul este cel care ii face sa viseze pe toti cei care ajung aici. Nu degeaba este prima destinatie la care se gandesc acestia. Atuurile sale sunt numeroase- un climat agreabil, culori minunate si vibrante, mirosuri captivante… dar specificul sau este dat mai ales de animatia sa. Plimbandu-te pe stradutele pietelor sale cu cele mai variate produse sau in piata Jemaa- el- Fna, constant animata, vei vedea cu ochii tai ca Marrakech este un oras foarte dinamic si atragator, cu un farmec extrem de captivant. Dar vei aprecia cu siguranta si bogatia sa arhitecturala.

Essaouira. Essaouira este o destinatie turistica cu aluri demne de o carte postala. Datorita amplasarii sale la malul Oceanului Atlantic, este cea mai buna destinatie turistica cu putinta. Vei gasi aici un port atipic si cele mai frumoase plaje. Vei aprecia cu siguranta alura sa singulara data de fortareata sa si de ruinele care dateaza inca din secolul XVI. Aici vei gasi si cele mai frumoase plaje pentru surf, dar si o multime de comori arhitecturale.

Chefchaouen. Aflata in muntii din partea de nord-est a tarii, Chefchaouen este fara indoiala un oras mai putin important, dar care merita cu prisosinta sa ii faci o vizita. Isi datoreaza popularitatea centrului sau istoric unde toate cladirile sunt revopsite in nuante de albastru pal. Deci orasul are alurile unei insule grecesti. Un paradis pentru turistii care sunt in cautare de poze perfecte din vacanta.

In ceea ce priveste artizanatul, orasul este cunoscut pentru productia si lucratul pielii. Pentru a prelungi putin calatoria, poti ajunge si pe la Akchour, aflat la in jur de 30 de km distanta pentru a te plimba pe potecile naturale din parcul natural Talassemtane si pentru a descoperi cascadele sale.

Fes. Considerat drept capitala culturii traditionale din Maroc, orasul Fes merita si el cu prisosinta sa fie descoperit. Foarte multa vreme capitala tarii, este o veche cetate imperiala cu o arhitectura pur si simplu superba. Medina din Fes este cea mai veche si cea mai frumoasa din Maroc. In plus, este clasata in Patrimoniul Unesco. Inca un motiv pentru a descoperi aceasta destinatie minunata.

Ouarzazate. Aceasta destinatie este denumita si « Hollywood-ul Marocului » si nu pe degeaba. Frumusetea decorurilor sale si sublima lumina ce o scalda au atras o multime de producatori de film. Constructiile sale de pamant- kasbahs, campiile aride, oaza plina de verdeata si palmierii… iata o multime de particularitati pe care orasul le datoreaza cu siguranta amplasarii sale la portile desertului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *