Rio, Sydney, Montreal… aceste orașe pe care le considerăm capitale

Daca te intreaba cineva care este capitala Frantei raspunsul este unul usor, Paris. Dar capitala Elvetiei? Hmm, Geneva? Nu, Berna. Dar a Turciei? Eziti? Nu intra in panica deoarece nu esti singurul care confunda unele din cele mai mari metropole cu capitale. Iata care sunt cele mai frecvente confuzii.

Capitala Braziliei, Rio de Janeiro?
Plajele sale, carnavalul, statuia lui Cristos Mantuitorul…toate acestea ne fac sa credem ca Rio este de fapt capitala Braziliei. Dar nu! Al doilea oras ca marime din Brazilia, Rio de Janeiro nu este capitala. Capitala este…Brasilia. Brasilia este capitala federala si sediul guvernului brazilian. A fost inaugurata in 1960 pentru a oferi poporului un trai mai bun.

Capitala Australiei, Sydney?
Opera sa mitica si plajele lungi, extrem de cautate de surferi au participat la reputatia orasului Sydney insa, cu toate acestea, nu este capitala Australiei. Capitala Australiei este Canberra. Adesea eclipsata de alte orase precum Sydney sau Melbourne, Canberra este capitala Australiei. A fost aleasa capitala in 1098 cu scopul de a pune punct rivalitatii dintre aceste doua principale orase ale tarii.

Capitala Statelor Unite ale Americii, New York
Statuia Libertatii, Broadway si Central Park, toate acestea au sporit reputatia orasului New York, cel mai mare oras din tara insa aceste lucruri nu sunt suficiente pentru a-l desemna drept capitala. Capitala este Washington. Sediul numeroaselor institutii printre care Congresul, Washington adaposteste si Casa Alba, resedinta presedintelui american. A devenit capitala in 1800.

Marrakech, capitala Marocului?
Gradinile Marjorelle si numeroase alte atractii au permis orasului Marrakech sa atraga o multime de turisti din toate colturile lumii. Si sa uite pentru o perioada ca Marrakech nu este de fapt capitala Marocului ci Rabat. situat la malul Atlanticii, Rabat este capitala Marocului. Din 2012 se afla si pe lista patrimoniului mondial UNESCO.

Montreal, capitala Canadei ?
Quebec? Toronto? Vancouver? Ajungem sa ne pierdem in aceasta multitudine de orase cunoscute din Canada. Capitala Canadei este Ottawa. Desemnata de insasi regina Victoria, Ottawa devine capitala pe data de 31 decembrie 1857 punand capat conflictului dintre Montreal, Toronto, Kingston si Quebec. Toate patru isi doreau acest titlu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?